vanredni tehnički

Post Reply
glisa59
Posts: 7
Joined: Fri Jan 18, 2008 10:10 am
Location: Novi Sad

vanredni tehnički

Post by glisa59 » Wed Sep 24, 2008 11:49 am

Pre neki dan sam od strane saobraćajne polocije upućen na vanredni tehnicki gde je konstatovano da su razlike u silama kočenja na zadnjim točkovim i ručnoj kočnici veći od dozvoljenog. Normalno odmah su napisali prijavu sudiji za prekršaje. E, sad mene interesuje da li prijavu dobija vlasnik kola ili vozač (ukoliko nisu ista osoba), ako dobija vozač da li je nadležan sudija za prekršaje mesta gde je načinjen prekršaj ili sudija mesta gde je prebivalište (iz LK) vozača, kolika je kazna ako neko zna. Pokušao sam da čitam zakon o bezbednosti u saobraćaju, ne bih li to nasao, ali sam se malo zagubio. Tamo sve tako zamotano piše da može ovako, a može i onako... Hvala.
od početka pa do kraja... LADA

User avatar
djape1977
Posts: 7047
Joined: Sun Jan 27, 2008 12:34 pm
Location: Beograd

Post by djape1977 » Wed Sep 24, 2008 12:13 pm

ajd' redom:
prijavu dobija vozac koji je vozio automobil.
vlasnik vozila mora da odveze auto ponovo na tehnicki pregled kada su nedostaci otklonjeni. ne znam vazi li ovo i za ovlascenje?
prijava ide sudiji za prekrsaje u mestu u kojem vozac ima prebivaliste ali ne mora biti striktno ista opstina (najcesce kad je beograd u pitanju). napravio sam napr. prekrsaj u smederevu a morao sam kod sudije za prekrsaje u rakovicu. napravio sam i prekrsaj na nbgd a poslali me na savski venac. sve vreme sam prijavljen u zemunu.
ne znam kolika je kazna.

sto se vanrednog tehnickog tice desilo mi se dva puta, izbegavati po svaku cenu!!!
jednom sam kukao i na kraju podmitio pandura sa 2.000 i pustili me, inace bi mi nasli 1001 nedostatak, a drugi put su me vratili sa pola pregleda jer sam pozvao nekog policijskog pukovnika koji mi je bio duzan uslugu. kad sam pruzio mobilni vodji patrole i rekao mu da neko hoce da ga cuje, gledao me je kao da sam pao sa marsa, a kad je cuo ko je na telefonu stao je mirno!!! :roll:
apsolutno svaki auto stariji od godinu dana ce pasti na ozbiljnom tehnickom pregledu ako se bas zainate. mene su prosle godine vratili sa rutinskog tehnickog za registraciju sa fiatom bravo 2000. zbog 10% razlike u sili kocenja leve i desne strane, a auto je u voznji kocio savrseno.
j***** auto bez kardana

User avatar
Samar-Guja
Posts: 1682
Joined: Fri Aug 03, 2007 12:18 am
Automobil: Lada Samara 1.3S
Location: Požega

Post by Samar-Guja » Fri Dec 12, 2008 3:56 pm

To ti je dobro .
Takodje 2 puta sam ishao na tehnicki pregled i da naravno nije tu bio moj instruktor voznje ne bih proshao (vole panduri da mute a kod cika Pana (instruktor) sam polagao voznju A, C i E kategorije) .
Prvi put mi nisu radila stop svetla pa sam palio svetla za maglu + prednji levi migavac i rucna bila sjebana (otkacio sam je poshto je zapekla a u gepeku sam imao novu)
Drugi put sam sve naparvio sve je bilo "cakum-pakum" i rucna hvata na 3 zuba i sva svetal cak sam i kocnice (vazduh ispustio) kad malo malo krk eto ga isti pandur u isto vreme na istom mestu me zaustavlja (22 : 30 izashao malo u provod) i pocinje da tupi kako mi je auto ne ispravan ........ .Kazem ja njemu "ajmo mi na tehnicki ali na drugo mesto (ne kod Pana ) .". Nasmeja se pandur kaze "ajde" , + mu kazem da "ako auto bude 100% ispravan on ce mene i moje drushtvo da vodi u obliznju pekaru i da nam plati sve shto budemo trazili ,a ako ne dacu mu 3000 din " . Pruzi on meni ruku i nasmeja se pozva tamo nekog da dodje i krenusmo mi .
Na tehnickom :
Svetla duga, kratka, pozicija, migavci, magla (pozadi napred), rikverc , stop sve ispravno ! Mrsko njemu vidi da sam popravljao , kaze "daj da vidimo kocnice" sav namrgodjen , rucna iskoci zadnji kraj oba tocka istovremeno , nozna kocnica prednji ekstra zadnji ekstra . Kaze onaj tamo "pregledac" da do skoro nije imao ispravnije vozilo na tehnickom . Stoj pandur sav namrgodjen neshto mrdza sa onim drugim koji se ispostavilo da je inspektor , pridje inspektor kaze "u redu je proshao si ali nemoj da izvojevate imate limit od 1000 din"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Tako sam se slatko nasmejao panduru u lice (ne inspektoru) i narvano jeli smo 2 x komplet lepinja (300 din ) a ostatak smo popili naravno i pandur je bio sa nama .
Posle ovog dogadjaja panduru vishe ne pada na pamet da me zaustavi sada kada me vidi samo mahne onim njihovim "svetlecim vibratorom" (prolazi prolazi ne mogu ocima da te gledam) :lol: :lol: :lol: :lol: Dok sam prvi put proshao sa 2000 din zbog rucne !!!!!!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

outsider
Posts: 144
Joined: Thu Jun 14, 2007 12:48 am
Location: Nis

Post by outsider » Mon Dec 15, 2008 5:14 pm

@djape
razlike u silama kocenja izmedju tockova na istoj osovini do 20% su dozvoljene. ne znam zasto su te vracali sa tehnickog zbog razlike od 10%.
:shock:

User avatar
altinjanin
Posts: 3994
Joined: Mon Jun 09, 2008 2:19 pm
Automobil: lada 112 16v
Location: ZEMUN-ALTINA CITY

Post by altinjanin » Mon Dec 15, 2008 5:42 pm

pa to kad naletis nabaksuza,onda te keca za sve sto nadje,to je poznato,mene su zezali za sijalicu sto tablicu osvetljava,kao ako nekog udaris,po mraku,i pobegnes,nemogu da ti broj zapisu....
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

User avatar
djape1977
Posts: 7047
Joined: Sun Jan 27, 2008 12:34 pm
Location: Beograd

Post by djape1977 » Mon Dec 15, 2008 7:10 pm

Poslao: Pon Dec 15, 2008 4:14 pm Naslov:@djape
razlike u silama kocenja izmedju tockova na istoj osovini do 20% su dozvoljene. ne znam zasto su te vracali sa tehnickog zbog razlike od 10%.
eto vidis. ja to nisam znao... verovatno su hteli da mi izmuzu lovu...
j***** auto bez kardana

User avatar
kizahood
Posts: 330
Joined: Tue Jan 15, 2008 1:41 pm
Automobil: Lada Niva
Location: Kragujevac

Post by kizahood » Sun Jan 18, 2009 9:07 pm

Mene jednom slali na vanredni, a tamo mi nasli plin. Al' nit' sam morao da otklonim "nedostatak" (tj. da maknem vishak), nit' su me kaznili zbog toga nit' koji q***.

Mozda zato sto je to bilo posle jednog chukanja gde ja nisam bio kriv, a dezurni istrazni me poslao na vanredni da bi se eventualno otkrio moj doprinos u nastanku saobracajne nesrece i zanimalo ga je samo da li su ispravni uredjaji za upravljanje i zaustavljanje (srecom, bili su).

Stos' tice nadleznosti sudova, nadlezan je onaj sud na cijoj teritoriji je doslo do prekrsaja. E sad, ako je ucinilac sa teritorije drugog suda, cesto nadlezni sud ustupi predmet sudu na teritoriji pocinioca, a ako ne, pocinilac ima pravo da trazi od "svog" suda da zatrazi predmet od nadleznog suda, a takvi zahtevi cesto bivaju pozitivno reseni.

Tako se meni desilo da su me zovnuli u sud u Velikom Gradistu za veliko prekoracenje brzine, ja odem tamo (nisam smeo da trazim preuzimanje nadleznosti od suda u Kragujevcu posto sam cekao zastarevanje jednog drugog predmeta) i tamo me osude na 6000 i oduzimanje dozvole na 3 meseca, uslovno na 1 godinu. Platim im ja to, kad me pozovu i ovi "moji". Ja mislio da je to zbog tog drugog slucaja koji je u medjuvremenu zastareo, pa povedem advokata koji je pristao da me brani dzabe kad je cuo o cemu se radi (advokat kad dobije slucaj potrazuje pare od drzave). Kad tamo, sudija 'oce da mi sudi za onaj prekrsaj iz nadleznosti suda u V.Gradistu. Tu ja izvadim presudu tog suda i odbranim se na "double jeopardy" (ne znam kako se kaze na srpskom, ali to je ono kad ne mogu dva puta da te osude za istu stvar).

Sta se desilo - verovatno mi je sluzbenik suda u VG poslao poziv, pa kad je video, ili kad je neko drugi video, da sam iz KG, proslede prijavu sudu u KG i tako dodje do dva sudjenja :x

mickez
Posts: 131
Joined: Wed Dec 17, 2008 6:06 pm
Location: Banja Luka

Post by mickez » Sun Jan 18, 2009 10:30 pm

Mene su zezali zbog razbijene šofer šajbne policiajci iz Federacije BiH, a policajci u Republici Srpskoj su me x puta zaustavljali i nikad nisu prigovorili zbog malo napukle šajbe. I tehnički sam prolazio bez problema a federalci me jednom yaustavili na putu za Sarajevo kod Jajca i poslali na vanredni tehnički pregled. U njihovom prisustvo radnik na tehničkom pregledao je ima li rupa i truleži na vozilu, kvalitet iyduvnih gasova, svjetla, šare na gumama, trapove, prednje i zadnje, brisače, prskalicu za vjetrobran, aman sve .... :shock: :sad: I naravno i na sreću sve je bilo ispravno osim je...e šajbe. Platio vanredni tehnički 23 evra i plus kazna 50 evra za vožnju tehnički neispravnog vozila. Al poslije toga u RS opet prošao tehnički bez problema, šajba je i dalje napukla. :cool

User avatar
savke
Posts: 885
Joined: Tue Jan 16, 2007 3:02 pm
Automobil: Samara i Laguna
Location: Temerin/Novi Sad

Post by savke » Mon Jan 19, 2009 12:40 pm

Trebao si da ih oteras malo vise Jajca..... :)
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

mickez
Posts: 131
Joined: Wed Dec 17, 2008 6:06 pm
Location: Banja Luka

Post by mickez » Mon Jan 19, 2009 4:49 pm

Uh sad bih nešto reko .... :evil: kažem ja njima, ali u RS to ne smeta, a oni meni pa nismo ti mi iz tvoje te srpske republike... :-x Al su bili stvarno ko iz jajceta :D :)

Post Reply