Evo samo da javim, ako nekog zanima, da je rijesen problem sa stresanjem hladnog motora.. razvodnik u kojeg sam najvise sumnjao je, u stvari, bio dobar. Bio bortlonger u pravu..
Sav problem je nastao zbog dotrajalih svjecica I kablova I sad kad sam ih zamjenio motor radi kao sat.. odem u trgovinu da kupim kablove I svjecice I nadjem NGK BP6ES svjecice koje po katalogu pasu na Samaru a kablove sam morao cekati 2 dana.. pita me tip hocu li nove kablove, 14 eura, ili neke koje su, kako on rece, stari tip kablova , 10 eura, mada su I novi I stari tip Ladini originali. Ispostavi se da je razlika u tome sto su ti stari tip kablovi u stvari kablovi koji vec godinama stoje po magacinima I pokusavaju ih se rijesiti a novi kablovi su ovi koje dobijaju od dobavljaca kad narucuju kablove. Kroz pricu skontam da su ti stari kablovi oni kruti, plavi koji su fabricki dolazili na Samarama. Razlika u cijeni 4 eura pa sam uzeo te plave jer se nadam da su bolji od ovih novije proizvodnje.
Elem.. kablove sam cekao 2 dana a svjecice sam kupio odmah I ubacio u Ladu.. odmah se osjetilo poboljsanje u radu jer nije bilo onog stresanja I tamam kad sam pomislio da odem otkazati kablove jer sam mislio da je problem rijesen novim svjecicama cujem ono poznato "dum..dum-dum" u motoru ali u dosta duzim intervalima mozda svakih 5-10 sekundi. Tek kad sam poslije 2 dana donio kablove I montirao ih potpuno je nestalo tih detonacija I stresanja.. problem su bili I kablovi I svjecice. Umalo nisam rasturio razvodnik bez potrebe..